måndag 14 december 2009

Svar från Sveaskog.

Anna B-Åkerblom Koordinator Sverigefiskekortet Sveaskog Naturupplevelser AB har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Sveaskog har äntligen fattat eller hur va det?":

Tusen tack för visat intresse!

Vi söker som ni uppmärksammat en lämplig företagare för fisketuristisk verksamhet till fiskevatten inom Gussjö-Paljakka området i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län.

Bolaget har ett uppdrag att bidra till en utvecklad naturturism. Idag finns det cirka 85 turismföretag etablerade på Sveaskogs marker.
Genom omfördelning av vattenresursen skapar vi förutsättningar för företag att utveckla sin verksamhet inom fiske och fisketurism vidare.
Nu lyfter vi ut 200 av våra vatten och tillgängliggör hälften av dem för entreprenörer på marknaden medan den andra hälften är tillgänglig för privatpersoner, klubbar och intresseorganisationer att arrendera.

Det gäller tidsbegränsade upplåtelser där vi genom avtal också ställer krav på företagaren att arbeta med en miljö- och fiskevårdsplan för ett långsiktigt och hållbart fiske.

Sverigefiskekortet är även i fortsättningen ett viktigt redskap för att tillgängliggöra fiske för allmänheten på Sveaskogs marker.
De 800 vatten som är kvar i egen regi blir möjliga att fiska i om man köper Sverigefiskekortet.

Nytt för 2010 är att det blir gratis att fiska för ungdomar under 20 år.
Inför varje år tar vi fram nytt material i form av kartbroschyr, fiskeregler m m för att informera om kortets omfattning.

Sveaskog förvaltar ett stort antal vatten och vi arbetar aktivt med fiskeförvaltning.
Vattenprovtagningar och provfiske i egen regi eller i samverkan med i vissa fall länsstyrelsen kommer även i fortsättningen att vara av stor betydelse för Sveaskog.
 
Vi har ett flertal sjöar som ingår i kommunernas kalkningsprogram och det är något vi fortsätter att arbeta med.
Även miljöåterställning efter flottningsleder.
Utsättningar gör vi endast i liten omfattning och då som stödåtgärd.
Vi arbetar mer med att skapa förutsättningar för en naturlig reproduktion genom att återställa den ursprungliga miljön, förbättra fiskarnas lekområden, undanröja vandringshinder och införa lämpliga fiskeregler och tillsyn.
 
Underbart Sveaskog, tack för det givande svaret, all heder & Skitfiske på er alla! ! !
(("De 800 vatten som är kvar" i egen regi blir möjliga att fiska i om man köper Sverigefiskekortet.)) kanske vi är tvugna att återkomma till det här ämnet?
Jag kommer att följa det här projektet i framtiden vilket ska bli spännande, då ett av mina huvudproblem var just sänkningen av antal sjöar/vattendrag som ingår i kortet.
Köp kortet här : Sverigefiskekortet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna em liten ring på vattnet så man ser vart du fiskat :)