söndag 7 februari 2010

Kattmänniska?

Gott om kattmänniskor finns det ju där ute (Jag vet) då det springer katter å skiter & pissar överallt i rabatter, sandlådor & altaner (utemöbler) i vårt lilla annars riktigt fina samhälle & ingen kattägare tycks bry sig eller ta sitt ansvar för vad just deras katt har gjort.

Det är början på ett stort kommande problem om man inte agerar & skjuter av dem då hälften av de man ser säkert är vildkatter som i sin tur förökar sig med upp till 12 ungar /år & katt.
Tywärr tar inte "stadskatter" speciellt mycke råttor heller utan de livnär sig mer på våra rester & av folk som tror de är snäll & ställer ut mat till dem.

Ni som är kattmänniskor, hur anser ni att man ska gå till väga i den här frågan?
Ska man bara låta det vara eller ska man agera, i det senare fallet hur ska vi gå tillväga?
Gift är inget alternativ då fler djur tar skada av det även när katten är död.
Att skjuta dem i tätbebyggt område kan ses & uppfattas som rena slakten & vad händer om inte du just den dagen har din katt inomhus (kanske öppen kattlucka).

En jobbig fråga det här men dagen kommer att komma då vi ställs inför det, tro mig! Bättre att agera nu än att vänta tills de blivit allt för många liksom begränsa antal katt / hushåll för att få bukt med problemet i samhällena är snart ett måste & inte en spekulation... Avslutar med en liten trevlig film för er kattmänniskor.

2 kommentarer:

  1. Hmm Tänk nu på våren då man ska sitta på altanen och fika i solskenet .då den där vidriga kattpiss lukten kommer underifrån altanen .Där är visst en jätte kattlåda .Dax att sätta nät så ingen kommer in där kanske . Lite tråkigt att inte kunna ha altandörren öppen ens på sommaren för att alltid är det nån katt som smiter in .Bläää,, ta fram det stora artilleriet ;)

    Mvh katthataren / allergikern med för den delen

    SvaraRadera
  2. "Anonym"
    Ja allergi risken har jag glömt att ta upp vilken är kanske vårt största folkhälsoproblem i dagsläget.
    Ska man som du skriver behöva låsa in sig för att slippa andra människors kärlek till djuren är frågan?

    SvaraRadera

Lämna gärna em liten ring på vattnet så man ser vart du fiskat :)