tisdag 12 januari 2010

Storebror ser dig!

Fick ju en del reaktioner kring ett tidigare inlägg "Chippa ditt barn" Hoppas att de flesta förstod att det var en bluff, lol
Men bluffar & sanning har ofta ett hårfint samband & man kan inte mer än undra om det faktiskt inte är åt det här hållet vi är på väg? Att kontrollera varandra in i minsta detalj, storebror ser dig.

Vi sätter upp övervakningskameror överallt för att samla data & information överallt, webkameror på allmän plats som sänder ut i realtid trots att jag knappast godkänt att vara med i medias såpoperor som beskådas febrilt av allmänheten. Alla som varit i tex Stockholm & åkt tunnelbana kan väl knapast ha missat de små röda blänken i taket & på väggarna & kameror som känner av att du rör dig siktandes i nacken när du gått förbi den ena & är på väg mot nästa.
En del människor bryr sig inte men jag blir helt nojjig & känslan blir att man känner sig dömd på förväg.

Inte ens när du kliver på finlandsbåten undkommer du att bli fotograferad det första som händer & du tvingas tillsammans med 1000 tals andra beskåda din sura min i hörnet på dansgolvet eller i mittgången på båten. (själv är man ju listig som en räv & lyckas oftast undkomma kamerans elaka lins)

Läste senast i pc-föralla om en metod som faktiskt kommer att komma i bruk under 2010 för att spåra dina barn eller nära & kära eller kanske din blivande mördare, vad vet jag vad som kommer kunna göras med den i framtiden? Läs & döm själva.
Så kan föräldrar spionera på sina barn!
Själva ide´n är ju inte tokig men man måste ha i bakhuvudet att all teknik är ganska skör & kan & kommer att missbrukas, finns där ett skydd kan vi vara säkra på att det snart finns enkla medel att gå förbi dessa med lite enkel teknologi. Ställ dig själv frågan :-Vill jag vara övervakad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna em liten ring på vattnet så man ser vart du fiskat :)